fbpx

Coaching

"Ik dacht dat ik mezelf nooit meer echt gelukkig zou voelen"

Het leven was mooi, ik was bijna een jaar getrouwd met mijn lieve man, was met een toffe nieuwe baan gestart, had mooie mensen om me heen en voldoende financiële middelen om leuke dingen te doen. Wat wil een mens nog meer?
Wij wilden graag een kindje en besloten ervoor te gaan! Dat liep heel anders dan verwacht!

In week 13 van mijn eerste zwangerschap kreeg ik slecht nieuws. Ons kindje had 75% kans op een chromosomale aandoening. We gingen de molen in met vervolgonderzoeken en op 11 mei 2018 werd het vermoeden bevestigd. We namen de hartverscheurende beslissing om onze gewenste zwangerschap af te breken, uit liefde voor elkaar en ons ongeboren kind. We gunnen ons kind een gezond en zorgeloos leven. Omdat ons werd bevestigd dat het om een niet erfelijke aandoening ging besloten we onze kinderwens een volgende kans te geven. In oktober 2018 werd ik voor de tweede keer zwanger, dit was een zeer beladen zwangerschap en naast blijdschap voelde ik vooral veel angst en onzekerheid.

Op 20 december 2018 kregen wij opnieuw te horen dat we naar het ziekenhuis moesten voor een vlokkentest en op 2 januari 2019 kregen we voor de tweede keer het hartverscheurende bericht dat ook dit kindje dezelfde chromosomale aandoening had als onze eerste zoon.

Na verder onderzoek bleek dat het toch om een erfelijke vorm ging. Een PGD-IVF traject volgde. We hebben in die periode drie terugplaatsingen gehad waarvan één een miskraam werd.

Het uitgebreide verhaal hierover kun je lezen in mijn blog.

Ik dacht dat ik mezelf nooit meer echt gelukkig zou voelen en was mezelf volledig kwijt. Het overlijden van een kind neemt een stukje van je eigen persoonlijkheid en je toekomstperspectief met zich mee. Ik heb afscheid genomen van mijn onbezonnen leven en “de oude Sam”.

De periode van januari 2019 t/m mei 2021 heeft in het teken gestaan van mentale revalidatie en de zoektocht naar “de nieuwe Sam.” Ik heb haar gevonden en ik kan zeggen dat ik haar mooier vindt dan de oude Sam. De rouw, het gemis, het leren omgaan met vreselijke teleurstellingen heeft me zoveel geleerd en daarmee ook veel gebracht.

Vanaf het moment dat wij afscheid namen van onze eerste zoon in mei 2018 wist ik, ik wil meer gaan betekenen voor een ander. Ik voelde een soort oerdrang die zei “hier moet je iets mee, dit is jouw missie!”

In mei 2019 begon ik mijn verhaal online te delen en van daaruit ben ik mijn plannen om meer te kunnen betekenen langzaam vorm gaan geven. Ik kreeg sindsdien veel reacties van vrouwen die iets soortgelijks mee hadden gemaakt en veel aan mijn verhaal hadden gehad. Dit gaf mij zoveel voldoening. Ik kon iets voor hen betekenen, in een verschrikkelijke periode in hun leven.

Er zijn veel mensen die om verschillende redenen denken dat ze nooit echt gelukkig zullen worden, nooit echt genieten of nooit echt veel vreugde ervaren. Ik wil hen helpen inzien dat er echt (weer) licht aan het einde van de tunnel kan zijn.

Je bent niet jouw verdriet, tegenslagen of negatieve gedachten; je kunt ze overwinnen. Jij bent er nog en daar mag je trots op zijn.

Met mij gaan werken betekent dat je inzicht krijgt in jouw huidige patronen en manier van denken (jouw mindset en gedrag). Ik leer je om op een andere manier te gaan denken. Want jouw gedachten beïnvloeden jouw gevoel en jouw gevoel beïnvloed jouw gedrag. En je wilt jezelf juist zo graag anders gaan voelen. Om dat te bereiken zullen we dus aan de slag moeten met jouw gedachten.

Benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden.

Je kunt bij mij terecht voor coaching:

  • Één op één begeleiding;

  • Online cursussen met begeleiding;

  • Wandelcoaching;

  • Loopbaancoaching.

Als coach omschrijf ik mezelf als een persoonlijke cheerleader, ik vang je op, moedig je aan, stimuleer je, ik neem je stap voor stap mee in je proces en geef je af en toe een liefdevolle schop onder je kont. Iedereen heeft aanmoediging nodig en iemand om op terug te vallen.

Je start een coaching traject omdat je graag verder wilt komen en jezelf beter wilt voelen, dus daar ligt de focus ook op. We richten ons op oplossingen en ik denk graag met je mee in mogelijkheden zodat je jouw oude patronen (die jou niet meer dienen) kunt gaan loslaten.

Een paar reacties op mijn cursus:

 Anoniem
Anoniem
Read More
De cursus vind ik er echt super goed uitzien. Duidelijk beschreven allemaal. Ik vind het goed opgebouwd en leuk en duidelijk uitgelegd. Het is lekker 'menselijk' geschreven. En overal staan duidelijke voorbeelden bij. Ik word steeds gemotiveerd om makkelijk verder te lezen. Het is niet zweverig! En ook niet ingewikkeld. Het belangrijkste wat ik hier uit haal is dat ik anders ga denken en anders naar dingen ga kijken. Dat je nu anderen wilt helpen is echt geweldig!
  Anoniem
Anoniem
Read More
De cursus ziet er heel goed uit. Je komt heel positief en vol energie over, dat is positief stimulerend want je hebt gelijk m’n aandacht. Daarnaast vind ik het heel fijn lezen, je neemt de lezer heel actief aan de hand mee en het is heel enthousiasmerend geschreven. De theorie leg je mooi uit aan de hand van bulletpoints en dit maakt het overzichtelijk. Het zit allemaal goed in elkaar en er zijn veel actieve opdrachten.
  Anoniem
Anoniem
Read More
Ik vind het echt fantastisch hoe je de cursus te woord hebt gebracht! Hartstikke duidelijk. Ik vind de quotes die je gebruikt echt heel motiverend! Ook de tekst en opdrachten zijn top! Ik ga er zeker mee aan de slag!!
  Anoniem
Anoniem
Read More
Ik zou willen dat ik deze cursus 10 jaar geleden had gehad. Het had me veel pijn en verdriet gescheeld. Ik heb door jouw schrijfwijze van de cursus het gevoel dat je me aan de hand meeneemt. Ik merk dat je zelf een ervaringsdeskundige bent. Ik vind de cursus vlot geschreven, het bevat leuke persoonlijke voorbeelden, dat maakt het menselijk en toegankelijk, het laat zien dat jij ook hebt gevochten. Het maakt je ervaringsdeskundige en geeft je op een plezierige manier autoriteit.
  Anoniem
Anoniem
Read More
De cursus is heel leuk geschreven, ik word er direct enthousiast van. Er staan hele leuke, nuttige opdrachten in!
  Anoniem
Anoniem
Read More
Ik voelde me empowered door jouw advies en coaching. Dankjewel voor de support!
Previous
Next